Wat houdt het beëindigen van de ondersteuning voor Windows XP in?

Na 11 jaar komt er een eind aan de ondersteuning van Windows XP door Microsoft. Als je na het beëindigen van de ondersteuning Windows XP blijft gebruiken, zal je pc gewoon blijven werken, maar loop je wel kans dat deze kwetsbaarder wordt voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Je zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows XP krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op nieuwere Windows-versies richten.

Wanneer?
Op 8 april 2014 stopt Microsoft met de technische ondersteuning van Windows XP en stoppen ze met de automatische beveiligingsupdates. Vanaf die datum zal Microsoft ook stoppen met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials voor Windows XP.
windows 8
Hoe blijf je beschermd?

A. Upgrade je Windows XP naar Windows 8.1
Maar heel weinig oudere pc’s zijn geschikt voor Windows 8.1 (de nieuwste Windows-versie). Breng uw pc langs bij PC Maasland om te laten testen of uw systeem windows 8-ready is.

B. Een nieuwe pc kopen.
Bekijk ons overzicht voor de nieuwste computersystemen. Ze zijn krachtiger, lichter en stijlvoller dan ooit en zijn over het algemeen een stuk betaalbaarder dan de gemiddelde pc 10 jaar geleden.

Bron: Microsoft.com